In dit artikel zullen we Noman (geslacht) diepgaand onderzoeken, waarbij we de impact, de relevantie en de implicaties ervan in de hedendaagse samenleving analyseren. Vanaf zijn ontstaan tot nu heeft Noman (geslacht) de aandacht van velen getrokken, wat aanleiding heeft gegeven tot debat en reflectie in verschillende sectoren. Gedurende deze analyse zullen we de belangrijkste aspecten onderzoeken die Noman (geslacht) tot een interessant onderwerp maken, evenals de mogelijke gevolgen ervan op sociaal, politiek, economisch en cultureel gebied. Door middel van een alomvattende en kritische visie zullen we proberen het belang van Noman (geslacht) in de huidige context volledig te begrijpen, waarbij we een compleet overzicht bieden waarmee de lezer zich kan verdiepen in de betekenis en reikwijdte ervan.
Noman (ook: Van Haren Noman) is een uit het kanton Bern afkomstig geslacht dat zich in de 18e eeuw in de Noordelijke Nederlanden vestigde en dat bekend werd als een geslacht van boekhandelaren, boekdrukkers en uitgevers.
De stamreeks begint met Johannes Nauman die geboren werd in Biel/Bienne. Hij sloot zich in 1729 aan bij de Hollandse compagnie van De Constant Rebecque, later in dat van De Sturler. In 1733 was hij fuselier/boekdrukker. Zijn nageslacht richtte boekhandels, drukkerijen en uitgeverijen op, eerst te 's-Hertogenbosch, later te Zaltbommel. Johannes Noman (1774-1833) trouwde in 1803 met Anna Johanna van Haren (1785-1845) waarna twee zonen in 1829 en 1844 bij Koninklijk Besluit naamswijziging tot Van Haren Noman verkregen.
Johannes Nauman (overleden tussen 1761 en 1773), militair in Hollandse compagnieën, in 1733 fuselier/boekdrukker