In het artikel van vandaag zullen we ons verdiepen in de fascinerende wereld van Obliquus (Hindi). Vanaf de oorsprong tot de evolutie ervan vandaag zullen we alle relevante aspecten met betrekking tot dit onderwerp onderzoeken. Van de impact ervan op de samenleving tot de gevolgen ervan voor de populaire cultuur, we zullen elk detail behandelen om een volledige en objectieve visie te bieden. Via een analytische en beschrijvende aanpak zullen we ons verdiepen in het belang van Obliquus (Hindi) in verschillende contexten, waarbij we de relevantie ervan in de hedendaagse wereld benadrukken. Zonder enige twijfel is Obliquus (Hindi) een fascinerend onderwerp dat het verdient om diepgaand onderzocht te worden, en dat is precies wat we in dit artikel voorstellen. Ga met ons mee op deze reis vol ontdekkingen en inspiratie over Obliquus (Hindi).
Naamvallen | ||
---|---|---|
|
De obliquus in het Hindi is de naamval die men gebruikt voor elk woord dat of elke woordgroep die onder invloed staat van een achterzetsel. Dikwijls leidt dat tot verbuigingen ten opzichte van de nominatief-vormen.
Bij de mannelijke zelfstandige naamwoorden in enkelvoud veranderen alleen die van type 1, dit zijn in het algemeen die mannelijke zelfstandige naamwoorden die op a eindigen. De uitgang verbuigt van a naar e, zoals voor het woord voor jongen: dit is larka in de nominatief en larke in de obliquus. De verandering geldt niet voor mannelijke zelfstandige naamwoorden van type 2, die niet op a eindigen. Zo is dost het woord voor vriend zowel in de nominatief als in de obliquus.
Vrouwelijke zelfstandige naamwoorden in het enkelvoud zijn hetzelfde in de nominatief als in de obliquus, bv. larki, meisje, blijft larki en mata, moeder, blijft mata.
Bij zelfstandige naamwoorden in het meervoud is in de obliquus de uitgang altijd 'on', onafhankelijk van geslacht of type.
Bij bijvoeglijke naamwoorden geldt in het enkelvoud dat bij de mannelijke vorm, die op een a eindigen, er een e verschijnt. De vrouwelijke enkelvoudsvorm blijft eindigen op i. In het meervoud blijft bij de mannelijke vormen de e behouden en bij de vrouwelijke vormen de i.
Hier is ka een achterzetsel dat de bezitsrelatie aangeeft tussen rang: kleur en us bare kamre: die grote kamer. Veranderingen door het achterzetsel: voh, die, verandert in de obliquus-vorm naar us. Het woord bara, grote verbuigt naar bare en kamra, kamer wordt kamre.