Oualata

Momenteel is Oualata een onderwerp geworden dat van groot belang is voor verschillende delen van de samenleving. Van de academische wereld tot het bedrijfsleven heeft Oualata de aandacht van veel mensen getrokken vanwege de impact en relevantie ervan vandaag de dag. Technologische en sociale vooruitgang hebben bijgedragen aan de groei en het belang van Oualata in het hedendaagse leven, wat eindeloze debatten, discussies en analyses rond dit onderwerp heeft opgeleverd. Daarom zal dit artikel gedetailleerd en kritisch ingaan op het belang van Oualata vandaag de dag, evenals de invloed ervan op verschillende aspecten van het moderne leven.

Oualata
ولاته
Plaats in Mauritanië Vlag van Mauritanië
Oualata (Mauritanië)
Oualata
Situering
Regio Hodh Ech Chargui
Coördinaten 17° 18′ NB, 7° 2′ WL
Algemeen
Inwoners
(2000)
11779
Foto's
Zicht op de stad in zuidoostelijke richting
Zicht op de stad in zuidoostelijke richting
Portaal  Portaalicoon   Afrika
Oude Ksar van Oualata
Onderdeel van de werelderfgoedinschrijving:
Oude Ksour van Ouadane, Chinguetti, Tichitt en Oualata
Land Vlag van Mauritanië Mauritanië
UNESCO-regio Arabische Staten
Criteria iii, iv, v
Inschrijvingsverloop
UNESCO-volgnr. 750
Inschrijving 1996 (20e sessie)
UNESCO-werelderfgoedlijst

Oualata (Berber: Iwalatan) is een oasestad in het zuidoosten van het Afrikaanse land Mauritanië, in de regio Hodh Ech Chargui. De plaats was lange tijd een knooppunt voor handelskaravanen van de transsaharahandel. De Ksar van Oualata werd in 1996 tijdens de 20e sessie van de Commissie voor het Werelderfgoed erkend als cultureel werelderfgoed en als onderdeel van de groepsinschrijving "Oude Ksour van Ouadane, Chinguetti, Tichitt en Oualata" toegevoegd aan de UNESCO werelderfgoedlijst.

Vanaf de 14e eeuw was de stad onderdeel van het koninkrijk Mali. In 1352 werd Oualata bezocht door Ibn Battuta. Langzaamaan liep de betekenis van de stad terug door concurrentie van Timboektoe. In de jaren tachtig was Oualata bijna uitgestorven. Sindsdien raakt de stad weer bevolkt. In 2010 woonden er alweer zo'n 14.000 mensen.

Een typische gevel in Oualata
Zie de categorie Oualata van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.