Peki'in

In dit artikel zullen we het onderwerp Peki'in in detail onderzoeken, waarbij we een diepgaande analyse bieden, variërend van de oorsprong tot de relevantie ervan vandaag de dag. We zullen dieper ingaan op de verschillende aspecten rond Peki'in en een alomvattende visie bieden waarmee onze lezers het belang en de implicaties ervan op verschillende gebieden diepgaand kunnen begrijpen. Door middel van onderzoek, gegevens en getuigenissen proberen we licht te werpen op Peki'in en de impact ervan op de samenleving, cultuur, economie, politiek en andere relevante velden. Welke factoren hebben bijgedragen aan de evolutie van Peki'in in de loop van de tijd? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen waarmee u momenteel wordt geconfronteerd? Wat zijn de mogelijke toekomstige implicaties van Peki'in? Dit zijn enkele van de vragen die we in dit artikel zullen behandelen, met als doel een complete en verrijkende visie op dit onderwerp te bieden. Ga met ons mee op deze rondleiding door Peki'in en ontdek alles wat er te weten valt over dit fascinerende onderwerp!

Peki'in
פְּקִיעִין
البقيعة
Gemeente in Israël Vlag van Israël
Peki'in (Israël)
Peki'in
Situering
District (mechoz) Noord
Coördinaten 32° 58′ NB, 35° 20′ OL
Algemeen
Inwoners
(2017)
5.767
Overig
Website Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Israël

Peki'in (Hebreeuws: פְּקִיעִין) of Buqei'a (Arabisch: البقيعة) is een dorp met een hoofdzakelijk Druzische bevolking in het Israëlische district Noord. Het ligt acht kilometer ten oosten van Ma'alot-Tarshicha in Hoog-Galilea. In 2017 had Peki'in 5.767 inwoners[1].

Druzische vrouwen in Peki'in

Geschiedenis

Peki'in kent een Joodse gemeenschap die terug te voeren is op de periode van voor de verwoesting van de Tweede Joodse tempel in 70 n.Chr. Tijdens de Arabisch-Palestijnse opstand van 1936 tot en met 1939 vluchtten de meeste Joden uit Peki'in naar Hadera. Slechts één Joodse familie keerde terug, de familie Zinati[2].

De synagogue in Peki'in

Tijdens de Israëlisch-Libanese Oorlog in 2006 werd Peki'in getroffen door Katjoesja-raketten gelanceerd door Hezbollah, wat aanzienlijke schade veroorzaakte aan woningen en boomgaarden[3].

In 2007 braken rellen uit na de installatie van een antenne, vanwege angst voor een toenemend risico op kanker. De politie gebruikte kogels en gasgranaten, waarop een groep dorpelingen de woning van een Joodse familie in brand stak[4]. In december 2007 verliet de laatste Joodse familie Peki'in nadat hun auto in brand was gestoken. Hiermee is Margalit Zinati de enige overgebleven Joodse inwoner van Peki'in. Zij beheert de synagoge in het dorp[5].