In het artikel van vandaag gaan we Pieter Scheemaeckers in detail onderzoeken en alles wat je erover moet weten. Pieter Scheemaeckers is een onderwerp dat de afgelopen tijd de aandacht van veel mensen heeft getrokken, en daarom willen we ons verdiepen in de meest relevante aspecten ervan. Van de impact ervan op de samenleving tot de evolutie ervan in de loop van de tijd, we zullen elk aspect van Pieter Scheemaeckers behandelen, zodat u een volledig inzicht krijgt in het belang ervan. Of u nu een bijzondere interesse heeft in Pieter Scheemaeckers of gewoon op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws, dit artikel biedt u alle informatie die u nodig heeft. Lees verder om meer te ontdekken over Pieter Scheemaeckers en de implicaties ervan in de wereld van vandaag!
Pieter Scheemaeckers of Pieter Scheemaeckers de Oude (Antwerpen, 1640 – Arendonk, 1714) was een Vlaamse beeldhouwer en tekenaar.
Scheemaeckers was een leerling van Pieter Verbruggen (I). Hij was lid van het Sint-Lucasgilde en was een van de beeldhouwers met een groot atelier in Antwerpen, waar vele religieuze kunstwerken (onder andere altaren) voor kerken en abdijen, alsmede grafmonumenten en portretten werden vervaardigd[1]. Hij verwierf faam met zijn grafmonument voor de familie Van Delft in Antwerpen en is vermoedelijk de maker van het beeld Teun de Eierboer[2] (uit 1667 of 1683) op de Eiermarkt in Antwerpen.
Pieter Scheemaeckers is de vader van de in Londen tot grote roem gekomen beeldhouwer Pieter Scheemakers (1691-1781), die van 1721 tot 1770 in Engeland werkzaam was. Scheemaeckers werk is gesigneerd "Pieter", "Peter", "Peeter", "Pieter I" en "Petrus" Scheemaeckers. Een van zijn bekendere leerlingen was de uit Duitsland afkomstige Jan Peter van Baurscheidt de Oude (1669-1728), de vader van de architect Jan Pieter van Baurscheidt de Jonge[3]. Baurscheidt de Oude was van 1692 tot 1695 in de leer bij Scheemaeckers en werd na het afleggen van zijn meesterproef in 1695 toegelaten tot het Sint-Lucasgilde.