Salomo van Hongarije

In dit artikel zullen we Salomo van Hongarije verder onderzoeken, een onderwerp dat de afgelopen jaren tot veel belangstelling en debat heeft geleid. Vanaf de oorsprong tot de impact ervan op de huidige samenleving zullen we alle aspecten met betrekking tot Salomo van Hongarije onderzoeken om een ​​alomvattend en compleet overzicht te bieden. Door middel van interviews, onderzoek en analyse zullen we proberen dit onderwerp en de invloed ervan op verschillende gebieden van het dagelijks leven beter te begrijpen. Van zijn relevantie in de academische wereld tot zijn rol in de populaire cultuur, Salomo van Hongarije heeft de aandacht van velen getrokken en een reeks vragen en zorgen gegenereerd die we in dit artikel zullen proberen te beantwoorden. Ga met ons mee op deze ontdekkingsreis en leer over Salomo van Hongarije!

Salomo
1052-1087
Salomo van Hongarije
Koning van Hongarije
Periode 1063-1074
Voorganger Béla I
Opvolger Géza I
Vader Andreas I van Hongarije
Moeder Anastasia van Kiev
'Salomon Árpád, koning van Hongarije'.
Door Petrics Soma (1855–1857)

Salomo (1052-1087) was van 1063 tot 1074 koning van Hongarije. Hij was de enige zoon van koning Andreas I van Hongarije, uit zijn tweede huwelijk met Anastasia van Kiev.

Om de erfopvolging veilig te stellen werd hij door zijn vader al op 5-jarige leeftijd tot koning gekroond. Na het overlijden van zijn vader werd hij echter snel van de troon gestoten door zijn oom Béla I. Na het overlijden van Béla in 1063, werd hij uiteindelijk koning van Hongarije. Hij veroverde Belgrado op Byzantium. Na de slag van Mogyorod in 1074 werd hij evenwel verdreven als koning door zijn neef Géza, de zoon van Béla.

In 1063 was hij getrouwd met Judith, de dochter van keizer Hendrik III, en werd de vader van Sophie (-rond 1100), die huwde met graaf Poppo van Berg-Schelklingen.

Referenties

Dit artikel of een eerdere versie ervan is een (gedeeltelijke) vertaling van het artikel Salomon (Ungarn) op de Duitstalige Wikipedia, dat onder de licentie Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen valt. Zie de bewerkingsgeschiedenis aldaar.