Termaar (Eijsden-Margraten)

In de wereld van vandaag is Termaar (Eijsden-Margraten) een onderwerp dat steeds relevanter is geworden en brede belangstelling heeft gewekt in verschillende gebieden van de samenleving. Of het nu komt door de impact ervan op het dagelijks leven, de invloed ervan op de populaire cultuur of het belang ervan in de academische wereld, Termaar (Eijsden-Margraten) heeft de aandacht getrokken van experts, enthousiastelingen en zelfs van degenen die dit fenomeen nog maar net beginnen te verkennen. Terwijl Termaar (Eijsden-Margraten) blijft transformeren en evolueren, is het absoluut noodzakelijk om de complexiteit, implicaties en vertakkingen ervan in verschillende contexten te begrijpen. In dit artikel wordt dieper ingegaan op Termaar (Eijsden-Margraten), waarbij de oorsprong, de huidige invloed en mogelijke toekomstige ontwikkelingen worden onderzocht.

Termaar
Buurtschap in Nederland Vlag van Nederland
Termaar (Limburg)
Termaar
Situering
Provincie Vlag Limburg Limburg
Gemeente Vlag Eijsden-Margraten Eijsden-Margraten
Coördinaten 50° 49′ NB, 5° 50′ OL
Algemeen
Oppervlakte 0,78 km²
- land 0,78 km²
- water 0 km²
Inwoners
(2023-01-01)
90
(115 inw./km²)
Woning­voorraad 36 woningen[1]
Woonplaats (BAG) Margraten
Portaal  Portaalicoon   Nederland

Termaar is een buurtschap van Margraten in de gemeente Eijsden-Margraten. Tot 31 december 2010 maakte het dorp deel uit van de gemeente Margraten. Het ligt lager dan het plateau van Zuid-Limburg. Langs de weg staan verschillende oude boerderijen en (vakwerk)huizen.

Etymologie

De naam schijnt terug te gaan naar mare in de betekenis van een poel of plas (stilstaand water).

Bezienswaardigheden

  • Midden in het gehucht bevindt zich De Bauerkoel, een drinkpoel voor het vee. Daarnaast staat een overdekte waterput en een wegkruis op een lindeboom. Het woorddeel koel verwijst ook weer naar het lager liggen dan het plateau.
  • Rondom deze poel staan verschillende oude boerderijen.
  • Naast de poel staat de Mariakapel die gewijd is aan Onze-Lieve-Vrouwe Sterre der Zee.
  • In 2001 zijn de Engelse Tuinen geopend waar meer dan 2000 verschillende boom- en struiksoorten en 500 verschillende planten te bezichtigen zijn.

Zie ook