In dit artikel zullen we de fascinerende wereld van Tussen wal en schip verkennen, een onderwerp dat in de loop van de tijd de aandacht van veel mensen heeft getrokken. Van de impact ervan op de samenleving tot de implicaties ervan in het dagelijks leven, Tussen wal en schip is het onderwerp geweest van debat en analyse door experts in verschillende disciplines. Of we het nu hebben over de invloed ervan op de geschiedenis, de relevantie ervan in de wereld van vandaag, of de projecties ervan in de toekomst, Tussen wal en schip blijft voor velen een onderwerp van interesse en nieuwsgierigheid. In dit artikel zullen we verschillende aspecten van Tussen wal en schip onderzoeken, van de oorsprong tot de mogelijke gevolgen ervan, met als doel een breed en gedetailleerd overzicht te geven van dit opwindende onderwerp.
Tussen wal en schip was een Vlaams-Nederlandse dramaserie die van 1976 tot 1977 tegelijk op de BRT en op VARA werd uitgezonden. De titel is gebaseerd op de uitdrukking "tussen wal en schip vallen". Het scenario, gebaseerd op de schippersstaking van 1975, was van de Vlaamse schrijver Libera Carlier en Richard Hendrickx.
De reeks gaat over schipper Ben Seinen (Kees Brusse) en zijn vrouw Martha (Dora van der Groen), die varen op hun spits Actief. De grote reder Glas (Bob de Lange), probeert op allerlei manieren alle schippers onder zijn contract te krijgen.
In het Suske en Wiskealbum De olijke olifant (1977) valt Wiske op zeker moment in een rivier, waarna ze door een man en een vrouw op een lichter uit het water wordt gevist. Als de vrouw van de schipper zegt dat er een meisje in het water is gevallen, vraagt de man: "Waar?!" Hierop zegt de vrouw: "Tussen wal en schip", wat in grote drukletters is weergegeven als dubbele knipoog naar de gelijknamige televisieserie. Hun namen, Ben en Martha, zijn een extra hint.