Het thema van Wapen van Hardinxveld-Giessendam heeft de aandacht getrokken van miljoenen mensen over de hele wereld. Wapen van Hardinxveld-Giessendam is al lange tijd het onderwerp van debat, discussie en diepgaande analyse. De impact ervan op de samenleving, cultuur en economie valt niet te ontkennen, en de relevantie ervan blijft vandaag de dag duidelijk. In dit artikel zullen we de vele facetten van Wapen van Hardinxveld-Giessendam onderzoeken, van de oorsprong en evolutie tot de invloed ervan op verschillende aspecten van het dagelijks leven. Door middel van een grondig onderzoek hopen we licht te werpen op dit fenomeen en een duidelijk en beknopt beeld te geven van het belang ervan voor de moderne wereld.
Het wapen van Hardinxveld-Giessendam is op 20 september 1958 bij Koninklijk Besluit aan de nieuw opgerichte gemeente Hardinxveld-Giessendam toegekend. Deze gemeente was ontstaan uit de voormalige gemeenten Hardinxveld en Giessendam.
Het wapen is een combinatie van de wapens van Hardinxveld en Giessendam.[1]
De beschrijving is als volgt: "Linksgeschuind : I van keel beladen met 3 palen van paalvair, het schildhoofd van goud, beladen in de rechterbovenhoek met een raaf van sabel, II in keel een zilveren molenrad. Het schild gedekt met een gouden kroon van 3 bladeren en 2 paarlen."
N.B.