In het artikel van vandaag zullen we de fascinerende wereld van Wapen van Midden-Delfland verkennen, een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van mensen van alle leeftijden en nationaliteiten. Vanaf het begin tot aan de impact ervan op de huidige samenleving is Wapen van Midden-Delfland het onderwerp geweest van studie en debat op verschillende gebieden. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Wapen van Midden-Delfland ontdekken, de implicaties ervan in het dagelijks leven en de relevantie ervan in de huidige context. Met interviews met experts uit het veld en concrete voorbeelden zullen we ons onderdompelen in het spannende universum van Wapen van Midden-Delfland en nadenken over de invloed ervan op ons leven.
Het wapen van Midden-Delfland is ingesteld in 2004 na het ontstaan van de nieuwe gemeente Midden-Delfland. Het is op 28 juni 2004 bij Koninklijk besluit aan de gemeente toegekend.
Het wapen van Midden-Delfland bevat delen van de wapens van de gemeenten Maasland en Schipluiden, die in 2004 opgingen in Midden-Delfland. De bovenste helft toont het wapenfiguur van Schipluiden, terwijl de onderste helft het wapenfiguur van Maasland toont, in de vorm van de letter "M". De kleuren staan symbool voor de lucht resp. het groen van het open groene gebied van de gemeente.[1]
De beschrijving is als volgt: "Doorsneden door een golvende dwarsbalk van zilver; I in azuur een getuigde driemaster van goud, de masten getopt met naar rechts waaiende vaantjes van keel en met op de achtersteven een naar rechts waaiende Nederlandse vlag; II in sinopel tweemaal uitgetande dwarsbalk van zilver. Het schild gedekt met een gouden kroon van vijf bladeren."
N.B. in de heraldiek zijn links en rechts gezien vanuit de schildhouder; voor de toeschouwer zijn deze verwisseld. De kleuren in het schild zijn: azuur (blauw), zilver (wit), keel (rood), sinopel (groen), goud (geel).
De volgende wapens zijn verwant aan het wapen van Midden-Delfland:
Beide wapens van de voormalige gemeenten zijn op 27 april 2004 in de gemeenteraad vastgesteld als dorpswapen.[2]