In dit artikel zullen we de fascinerende geschiedenis van Wapen van Maashees en Overloon verkennen, een onderwerp dat de belangstelling heeft gewekt van mensen van alle leeftijden en achtergronden. Vanaf het begin tot aan de relevantie ervan vandaag de dag heeft Wapen van Maashees en Overloon een sleutelrol gespeeld in de samenleving en cultuur. Door de jaren heen heeft het tot debatten geleid, passies gegenereerd en zich op verschillende manieren ontwikkeld. We zullen de impact ervan op verschillende gebieden en de invloed ervan op het dagelijks leven analyseren. Daarnaast zullen we de verschillende perspectieven met betrekking tot Wapen van Maashees en Overloon onderzoeken, van de meningen van deskundigen tot de persoonlijke ervaringen van degenen die door dit fenomeen zijn geraakt. Uiteindelijk beoogt dit artikel een alomvattende en verrijkende visie op Wapen van Maashees en Overloon te bieden, waarbij de lezer wordt uitgenodigd om na te denken, de complexiteit ervan in twijfel te trekken en te waarderen.
Het wapen van Maashees en Overloon werd op 16 juli 1817 bij besluit van de Hoge Raad van Adel aan de toenmalige Noord-Brabantse gemeente Maashees en Overloon bevestigd. Op 1 mei 1942 ging deze gemeente op in de gemeente Vierlingsbeek, waarmee het wapen kwam te vervallen. In 1998 ging Vierlingsbeek op in Boxmeer.
Het wapen is een verwording van het zegel van Maashees uit de 15e eeuw. Het zegel toont een zesbladige roos. Bij het volgende zegel van Maashees uit 1746 werd de zesbladige roos opgevat als een bol met daaromheen nog zes bollen. Het is onbekend waar de benaming "gerstebroden" voor de penningen op het wapen vandaan komt.