Tegenwoordig is Willem Frederik Rochussen een onderwerp dat de aandacht heeft getrokken van veel mensen over de hele wereld. Of het nu vanwege zijn impact op de samenleving, zijn relevantie in de geschiedenis of zijn invloed op de cultuur is, Willem Frederik Rochussen is erin geslaagd zichzelf te positioneren als een aandachtspunt voor een breed scala aan doelgroepen. In dit artikel zullen we de verschillende aspecten van Willem Frederik Rochussen grondig onderzoeken, waarbij we het belang en de implicaties ervan in verschillende contexten analyseren. Vanaf de oorsprong tot de huidige evolutie nodigt Willem Frederik Rochussen ons uit om na te denken over de betekenis en relevantie ervan in ons dagelijks leven. Ga met ons mee terwijl we ons verdiepen in de wereld van Willem Frederik Rochussen en de fijne kneepjes ontdekken die het zo'n boeiend onderwerp maken.
Jhr. Willem Frederik Rochussen (Amsterdam, 18 december 1832 – Den Haag, 17 juli 1912) was een Nederlands jurist, diplomaat en politicus.
Rochussen was een negentiende-eeuws minister en staatsraad, intelligente zoon van de vooraanstaande staatsman J.J. Rochussen. Hij maakte als[diplomaat snel carrière en werd gezant in Brussel en in Berlijn. Hij onderhield goede contacten met onder anderen Bismarck. Hij was korte tijd minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Van Lynden van Sandenburg en daarna drieëntwintig jaar lid van de Raad van State. Hij werd op 5 januari 1876 door Willem III in de Nederlandse adelstand verheven en mocht het predicaat jonkheer gaan voeren.
Rochussen was officier in de Orde van de Eikenkroon (1859), commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw (24 augustus 1874) en ridder-grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau (5 februari 1901). Hij droeg 15 buitenlandse onderscheidingen.
Voorganger: C.Th. baron van Lynden van Sandenburg |
Minister van Buitenlandse Zaken 1881-1883 |
Opvolger: P.J.A.M. van der Does de Willebois |