De Klosse

In dit artikel gaan we ons verdiepen in de fascinerende wereld van De Klosse. Of we nu het leven van een opmerkelijke figuur onderzoeken, een historische gebeurtenis onderzoeken of in een actueel onderwerp duiken, De Klosse is een onderwerp dat mensen van alle leeftijden en achtergronden fascineert en intrigeert. Op deze pagina's zullen we de vele facetten van De Klosse ontdekken en de impact ervan op verschillende aspecten van de samenleving analyseren. Van de invloed ervan op de populaire cultuur tot de relevantie ervan op academisch gebied, nodigt De Klosse ons uit om na te denken, te leren en onze omgeving in vraag te stellen. Maak je dus klaar om een ​​diepe duik te nemen in de wereld van De Klosse en ontdek alles wat dit thema te bieden heeft.

De Klosse
Buurtschap in Nederland Vlag van Nederland
De Klosse (Nederland)
De Klosse
Situering
Provincie Vlag Drenthe Drenthe
Vlag Overijssel Overijssel
Gemeente Vlag Meppel Meppel
Vlag Steenwijkerland Steenwijkerland
Coördinaten 52° 44′ NB, 6° 8′ OL
Algemeen
Inwoners
(1 januari 2006)
40
Portaal  Portaalicoon   Nederland

De Klosse is een gehucht in de gemeenten Steenwijkerland en Meppel. Het gehucht is gelegen in de Kop van Overijssel tegen de Kolderveense Bovenboer aan, precies op de grens van de Nederlandse provincies Drenthe en Overijssel. Het had in 2006 rond de 40 inwoners.

De Klosse is in het begin van de 19e eeuw ontstaan rondom een tolhuis op de Gasthuisdijk tussen Wanneperveen en Zuidveen. Meer dan waarschijnlijk ontleent de plaatsnaam ook aan de oorspronkelijke tolgaarder die in het tolhuisje woonde, Michiel Hendrik Klosse. Deze meneer Klosse was rond 1800 de bewoner van het tolhuis. Er werd tot in de jaren 30 van de 20e eeuw tol geheven. Het tolhuis heeft ook lange tijd als het café van de plaatsje gefungeerd. In de 20e eeuw is het plaatsje uitgegroeid tot een gehucht annex buurtschap. Het merendeel van De Klosse valt formeel onder het onder het dorp Wanneperveen. Het behoorde ook tot de gelijknamige gemeente voordat deze in 1973 fuseerde met diverse andere gemeenten tot de sinds de 21e eeuw voormalige gemeente Brederwiede.