N184 (België)

In dit artikel wordt het onderwerp N184 (België) vanuit verschillende perspectieven behandeld, met als doel het belang en de relevantie ervan vandaag de dag te analyseren. We zullen de verschillende implicaties onderzoeken die N184 (België) heeft op onze samenleving, evenals de impact ervan op het dagelijks leven van mensen. Daarnaast zullen verschillende standpunten van experts en professionals uit het veld worden gepresenteerd, om het debat te verrijken en een completere en objectievere visie over N184 (België) te bieden. Op dezelfde manier zullen concrete voorbeelden worden onderzocht om de invloed van N184 (België) op verschillende gebieden te illustreren, en zullen mogelijke oplossingen of aanbevelingen worden voorgesteld om de uitdagingen die N184 (België) momenteel met zich meebrengt adequaat te beheren. Uiteindelijk is dit artikel bedoeld om de kennis over N184 (België) te verdiepen en een constructief debat over het belang en de gevolgen ervan voor onze samenleving aan te moedigen.

Gewestweg in Antwerpen
Gewestweg in Antwerpen
Land België
Provincie Antwerpen
Lengte 3,2 km
Portaal  Portaalicoon   Verkeer & Vervoer
België
Traject
Kruising Antwerpen (Leien)
Viaduct onder spoorlijn 25
Viaduct onder spoorlijnen 27A en 12
Kruising Borgerhout
Afrit autosnelweg 3 Borgerhout
Kruising Deurne

De N184 is een gewestweg in de Belgische stad Antwerpen. De weg verbindt de N1 met de N116 in Deurne. De maximale snelheid is 70 km/u voor het gedeelte buiten de bebouwde kom en 50 km/u binnen de bebouwde kom. De lengte van de N184 bedraagt ongeveer 3 kilometer.[1]

Traject

De N184 begint aan de N1/N113 (Frankrijklei). Het eerste en langste deel, Plantin en Moretuslei, is een belangrijke invalsweg naar het centrum van Antwerpen.[2] Dit eerste deel loopt tot aan de kruising met de R10 (Binnensingel/Noordersingel) en de afrit 3 Borgerhout van de R1. Na de kruising met de R1 loopt de N184 via ZNA Sint-Erasmus en vervolgens eindigt de weg aan de N116 (Stenenbrug/Herentalsebaan).

Bij de Nationale Bank vormen de Van Eycktunnel en de Blauwtorentunnel de ondergrondse aansluiting met de Leien (N113).

De weg werd heringericht in 2019-2021.[3]