Open Tree of Life

In het artikel dat we vandaag presenteren, gaan we ons verdiepen in de fascinerende wereld van Open Tree of Life. Door de geschiedenis heen heeft Open Tree of Life een aanzienlijke impact gehad op verschillende aspecten van de samenleving. Van zijn invloed op de populaire cultuur tot zijn relevantie in wetenschap en technologie, Open Tree of Life heeft op talloze gebieden zijn sporen nagelaten. Langs deze lijnen zullen we verschillende facetten van Open Tree of Life onderzoeken, de evolutie ervan in de loop van de tijd, de invloed ervan op de moderne wereld en de mogelijke implicaties die dit heeft voor de toekomst. Ga met ons mee op deze reis door de geschiedenis en de impact van Open Tree of Life op onze samenleving.

Open Tree of Life
Open Tree of Life op het knooppunt Eukaryota
Open Tree of Life op het knooppunt Eukaryota
Type Biodiversiteit database
Taal Engels
Registratie Optioneel
Opgericht September 2015
Status Actief
Link Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Media
Biologie

Open Tree of Life is een online fylogenetische stamboom - een gezamenlijke inspanning, gefinancierd door de National Science Foundation.[1][2] Het eerste ontwerp, dat 2,3 miljoen soorten bevatte, werd in september 2015 uitgebracht.[3]

Met de interactieve grafiek kan de gebruiker inzoomen op taxonomische classificaties, fylogenetische bomen en informatie over knooppunten opvragen. Bij individuele soorten worden ook de bron- en referentietaxonomie getoond.

Aanpak

Het project maakt gebruik van een "superboom"- aanpak waarbij een enkele fylogenetische stamboom wordt samengesteld uit een combinatie van kleinere fylogenetische bomen. Deze stamboom (te zien op tree.opentreeoflife.org[4]) wordt gegenereerd op basis van een uitgebreide taxonomie en een samengestelde set van gepubliceerde fylogenetische schattingen.

De taxonomie is een combinatie van verschillende grote classificaties die door andere projecten zijn geproduceerd; het is gemaakt met behulp van een softwaretool genaamd "smasher".[5] De resulterende taxonomie wordt een Open Tree Taxonomy (OTT) genoemd en kan online worden bekeken.[6]

Geschiedenis

Het project is in juni 2012 gestart met een driejarige NSF-prijs voor onderzoekers van tien universiteiten. In 2015 is aan onderzoekers van drie instellingen een tweejarige aanvullende prijs toegekend.

Zie ook