Tegenwoordig is Wapen van West Maas en Waal een onderwerp van groot belang geworden in de huidige samenleving. De impact ervan bestrijkt verschillende gebieden en heeft grote belangstelling gewekt in de publieke opinie, maar ook in de academische en professionele sfeer. In dit artikel zullen we Wapen van West Maas en Waal en de invloed ervan op verschillende aspecten van ons dagelijks leven grondig onderzoeken. Vanaf zijn oorsprong tot zijn evolutie in de loop van de tijd, inclusief de impact ervan op cultuur, economie en politiek, zullen we analyseren hoe Wapen van West Maas en Waal een voor en na in onze samenleving heeft gemarkeerd. Daarnaast zullen we de verschillende perspectieven en meningen onderzoeken die rond Wapen van West Maas en Waal bestaan, en hoe deze ons begrip en onze perceptie van dit onderwerp hebben gevormd. Maak je klaar om te beginnen aan een ontdekkingsreis en introspectie rond Wapen van West Maas en Waal!
Het wapen van West Maas en Waal toont twee golvende dwarsbalken die de Maas en Waal symboliseren, met daarop het hartschild van Maasbommel van de gemeente West Maas en Waal. De beschrijving luidt:
"In zilver 2 golvende dwarsbalken van azuur; in een hartschild van goud een dubbele adelaar van sabel, gebekt, getongd en gepoot van keel. Het schild gedekt met een gouden kroon van 3 bladeren en 2 parels."
De gemeente West Maas en Waal ontstond in 1984 na een herindeling. De gemeenten Appeltern, Dreumel en Wamel werden samengevoegd tot een nieuwe gemeente waardoor een nieuw wapen moest worden ontworpen. Het wapen werd vastgesteld door de gemeenteraad van Wamel op 28 juni 1984. Bij Koninklijk Besluit op 18 december 1984 werd het wapen aan West Maas en Waal verleend. Het schild is gedekt met een gravenkroon.