In dit artikel zullen we dieper ingaan op het onderwerp Vlag van Westergeest, dat op verschillende gebieden grote belangstelling en discussie heeft gewekt. Vlag van Westergeest is een onderwerp dat de aandacht heeft gekregen van experts, academici en specialisten in het veld, vanwege de relevantie en impact ervan in verschillende sectoren. De afgelopen decennia is Vlag van Westergeest steeds belangrijker en relevanter geworden, waardoor eindeloze vragen en zorgen zijn ontstaan over de invloed ervan op de hedendaagse samenleving. In dit artikel zullen we de verschillende facetten van Vlag van Westergeest gedetailleerd en uitvoerig analyseren, met als doel een compleet en goed onderbouwd overzicht van dit onderwerp te bieden.
De vlag van Westergeest is de dorpsvlag van het Nederlandse dorp Westergeest, in de Friese gemeente Noardeast-Fryslân. De vlag werd in 1976 geregistreerd.[1]
De dorpsvlaggen van 14 dorpen in Kollumerland en Nieuwkruisland werden in de jaren 1969/70 tot stand gekomen in overleg met de Fryske Rie foar Heraldyk en de heren Minnema, Keune en Offringa, leden van de Geakunde Commissie van Kollumerland en Nieuwkruisland In de ontwerpperiode hebben de besturen van de Plaatselijk Belang-organisaties in elk van de dorpen, de ontwerpen besproken, en goedgekeurd of verworpen, in welk laatste geval een nieuw ontwerp werd aangeboden.
De beschrijving van de vlag is als volgt:[2]
Volgens de diagonalen gekwartileerd van zwart-groen, met op de diagonalen een geel kruis ter dikte van 1/4 van de vlaghoogte.
De kleuren zijn afkomstig van het dorpswapen.