Jules Mohr

In de wereld van vandaag blijft Jules Mohr een onderwerp van groot belang en interessant voor een breed publiek. De relevantie ervan overstijgt grenzen en generaties, en de impact ervan is voelbaar in verschillende domeinen van de samenleving. Vanaf zijn ontstaan ​​tot op heden is Jules Mohr het onderwerp geweest van debat, analyse en reflectie, waardoor er voortdurend nieuwe perspectieven en benaderingen ontstonden over de betekenis en invloed ervan. In dit artikel zullen we de vele facetten van Jules Mohr onderzoeken, de evolutie ervan in de loop van de tijd en de relevantie ervan in de hedendaagse context onderzoeken. Door middel van een gedetailleerde analyse en een kritische blik zullen we proberen dieper in te gaan op de betekenis van Jules Mohr en de impact ervan op ons leven, en een alomvattende visie bieden die ons in staat stelt het belang ervan in de wereld van vandaag te begrijpen.

Josephus Julius (Jules) Mohr (Haarlem, 1 februari 1893[1]Buchenwald, 5 februari 1945) was vertegenwoordiger van de KLM in Parijs.

Biografie

Mohr was vlieger. In 1919 werd hij benoemd tot officier-vlieger der derde klasse bij de Marine Luchtvaartdienst.[2] Hij trouwde in 1923 te Rotterdam met Jansje Cornelia van der Hilt uit Charlois.[3] In hetzelfde jaar trad hij in dienst bij de KLM als vertegenwoordiger te Parijs.[4]

Tot aan het begin van de Tweede Wereldoorlog behartigde Mohr de belangen van de KLM in Parijs. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hielp hij vele Nederlanders via een geheime weg naar Engeland.[5][6] Mohr werd op 18 juli 1944 te Parijs gearresteerd. Hij overleed in februari 1945 in concentratiekamp Buchenwald.

In 1950 werd hem postuum het Verzetskruis toegekend.[7]